Općina Ajdovščina prodala udjel u Mlinotestu

Bez autora
Dec 17 2017

Općina Ajdovščina prodala je 6,2 postotni udjel u Mlinotestu. Udjel je prodan kompaniji Mlino koja je sada zavladala Mlinotestom i u kojoj su okupljeni sadašnji i bivši zaposlenici te menadžeri kompanije. Općina je zaradila na ovoj prodaji jer je za dionicu dobila 30 centi više nego što jue prije dvije godine za nju platila. Ukupno je zaradila 85.000 eura, a u međuvremenu joj je isplaćeno i nešto manje od 200.00 eura dividendi. Financijskim jezikom, riječ je o prinosu od 9%. No, važnije je da Milnotest kao najveće općinsko poduzeće ostaje u Ajdovščini i da dobro posluje.

Općina Ajdovščina prodala udjel u MlinotestuOpćina Ajdovščina prodala je 6,2 postotni udjel u Mlinotestu. Udjel je prodan kompaniji Mlino koja je sada zavladala Mlinotestom i u kojoj su okupljeni sadašnji i bivši zaposlenici te menadžeri kompanije.

Općina je zaradila na ovoj prodaji jer je za dionicu dobila 30 centi više nego što jue prije dvije godine za nju platila. Ukupno je zaradila 85.000 eura, a u međuvremenu joj je isplaćeno i nešto manje od 200.00 eura dividendi.

- Financijskim jezikom, riječ je o prinosu od 9 posto. No, važnije je da Milnotest kao najveće općinsko poduzeće ostaje u Ajdovščini i da dobro posluje, priopćeno je.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik